Sivantos en Widex bundelen krachten om marktleider te worden

Hoortoestelfabrikanten Sivantos en Widex hebben een fusie aangekondigd. Door de fusie zou de organisatie een van s’werelds drie grootste spelers in multi channel hoortoestellen worden en in meer dan 125 landen actief zijn.

Door de krachten te bundelen willen beide bedrijven samen grote innovatieve stappen kunnen maken en vooraanstaande speler in research en development zijn. Met meer dan 800 specialisten zet de nieuwe organisatie hoog in op innovatieve oplossingen binnen de hoortechniek en maatwerk oplossingen. Wereldwijd zullen bij de nieuwe organisatie zo’n tienduizend mensen werkzaam zijn.

Jan Tøpholm, directeur van Widex over de voorgenomen fusie: “Wij delen met Sivantos de visie dat mensen ongelimiteerde toegang tot de wereld van geluid moeten kunnen hebben. Door het ontwikkelen van geavanceerde hoortoestellen en het bieden van toegankelijke hoorzorg. Ik ben er zeker van dat onze medewerkers, partners en klanten van deze fusie zullen profiteren. We zullen sneller dan voorheen nieuwe mogelijkheden kunnen onderzoeken en uitwerken, kwaliteit kunnen verbeteren en klanttevredenheid kunnen verhogen.”

Lees het hele persbericht