Sonova groeit sterk

Sonova Holding AG presenteerde deze week de financiële resultaten van het eerste half jaar. Op alle vlakken groeit Sonova sterk. De twee belangrijkste groeifactoren zijn de nieuwe producten en de acquisitie van AudioNova. In Europa groeit Sonova het sterkst in het VK, Frankrijk en Italië. Terwijl de groei in Duitsland en Nederland iets achter bleef, vanwege de marktomstandigheden.

Andere opvallende zaken in het verslag:

  • Verkoop van CI’s groeide iets minder sterk vanwege toegenomen concurrentie.
  • Verkoop van hoortoestellen nam toe, met maar liefst 17,6%.
  • De oplaadbare toestellen zijn erg gewild.

Het complete verslag is beschikbaar op de website van Sonova. Het persbericht, met daarin de hoofdpunten in het Engels kan hier gevonden worden. En hier een opname van de online presentatie van de jaarcijfers.