Doppler Labs sluit

Het Amerikaanse bedrijf Doppler Labs sluit. Op de website legt het bedrijf uit dat een combinatie van een tekort aan financiering, tegenvallende verkopen en diverse problemen met leveranciers er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat ze moesten sluiten.

Doppler Labs stond bekend om de innovatieve (h)oorproducten die regelmatig goede reviews kregen. Ook maakte het bedrijf zich sterk voor de wetgeving rondom over-the-counter-hoortoestellen, die in augustus van dit jaar van kracht werd. In Wired verscheen vorige week een lang artikel over de situatie bij Doppler Labs, waaruit blijkt dat de eigenaren tot een paar dagen voor de sluiting nog aan het zoeken waren naar mogelijke kopers van het bedrijf.

Experts uit de hoorsector geven aan dat de sluiting van Doppler Labs niet geheel onverwacht is. Door de combinatie van het maken van hardware, en het actief zijn in de hoorsector hebben nieuwe bedrijven een lange adem nodig met bijbehorende financieringsmogelijkheden.