Medicijn in ontwikkeling tegen gehoorverlies bij chemotherapie

Deze week publiceerde het biofarmaceutisch bedrijf Sensorion onderzoeksresultaten van het medicijn SENS-401. Uit preklinisch onderzoek blijkt dat het middel effectief lijkt te zijn in het voorkomen van gehoorverlies dat wordt veroorzaakt door cisplatine. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Journal of Otology & Neurotology.

Cisplatine wordt veel gebruikt bij chemotherapie en zorgt voor gehoorverlies bij 50 tot 60% van de patiënten die ermee in aanraking komen.Tijdens het onderzoek kregen ratten elke dag een dosis SENS-401 of een placebo toegediend, waarna er meteen intraveneus 30 minuten lang cisplatine werd toegediend. Hieruit bleek dat de ratten die SENS-401 toegediend kregen significant minder gehoorverlies hadden dan de ratten die het placebo toegediend kregen. De testresultaten zijn in september in ‘Journal of Otology & Neurotology‘ gepubliceerd.

Nawal Ouzren, CEO van Sensorion:

“The publication of our results in this prestigious peer-reviewed journal is indicative of the quality and importance of our research in areas of unmet need. Following the recent ODD granted by the FDA for SENS-401 prevention of platinum-induced ototoxicity in pediatric populations, we have selected this compound as our drug candidate in this indication. We can now expect this program to head towards a Phase 2 clinical trial to start in 2018. Of course we remain confident in the potential of SENS-401 as a safe and effective treatment also for Sudden Sensorineural Hearing Loss, for which Sensorion has received Orphan Drug Designation in Europe.”

Via Audiology Worldnews.