Teamleider KNO

De gecombineerde afdeling KNO/Hoofd-hals chirurgie, Oogheelkunde en Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie zoekt een enthousiaste en gedreven teamleider.

De afdeling heeft 34 bedden. Kenmerkend voor onze zorgeenheid zijn de complexe en intensieve verpleegkundige zorg, het uitvoeren van veel verpleegtechnische handelingen en de psychosociale begeleiding. Juist deze combinatie en de grote variëteit in ziektebeelden maakt deze afdeling tot een zeer boeiende en afwisselende werkplek met een hoog complex zorgaanbod. De afdeling beschikt over een observatie unit voor patiënten met een bedreigde ademweg.
Bij de behandeling van de patiënten zijn diverse disciplines betrokken. De afdeling is volop in beweging en continue op zoek naar mogelijkheden om de zorg aan onze patiënten te verbeteren. De afdeling heeft een leerwerkplaats, waarbij studentverpleegkundigen de mogelijkheid krijgen stap voor stap hun bekwaamheid op te bouwen.

Werkzaamheden
Als teamleider geef je in nauwe samenwerking met het werkplekmanagement leiding aan de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de coördinatie van de verpleegkundige zorg. De patientenzorg weet je zo te organiseren, dat deze zowel kwalitatief als kwantitatief aan de gestelde normen en afspraken voldoet. Je schept voorwaarden voor een goede samenwerking binnen het team en en met alle andere disciplines enhebt hierin een actieve en coachende taak.
Naast je leidingevende taken werk je mee in de directe patientenzorg.

Het team bestaat uit ongeveer 32 medewerkers: (gespecialiseerd) verpleegkundigen, voedingsassistenten, administratieve medewerkers.

Profiel

  • je bent in bezit van een HBO-V-diploma en je bent bij voorkeur gespecialiseerd verpleegkundige of verpleegkundig expert;
  • je bent een ervaren leidinggevende met een bijpassende managment opleiding;
  • je bent bekend met het Lean management en je weet de (basis)principes toe te passen;
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met de specialismen KNO, Oogheelkunde en Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie;
  • je hebt een heldere visie op zorg- en leidinggeven en je weet dit om te zetten in beleid, werkprocessen en operationele aansturing;
  • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je kunt samenwerken en je weet prioriteiten te stellen;
  • je bent pro actief, flexibel, ziet kansen en weet deze te benutten;
  • hiernaast ben je communiatief sterk, weet collega’s aan te spreken en staat er zelf ook open voor;
  • je hebt gevoel voor humor.

Lees de volledige vacaturetekst op de website van het VUmc.