Boektip: Geknakt Haïti – kno-heelkunde in een woestenij

KNO-arts Dick Kooper van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft heeft een boek geschreven over zijn ervaringen die hij opdeed in de KNO-kliniek in Haiti. Kooper werkte in oktober als vrijwilliger op Haiti vlak nadat de orkaan Matthew met windsnelheden van 230 km per uur over het land was getrokken en een ravage aanrichtte.

Om te kunnen werken in de KNO-kliniek van het Institut Brenda Strafford was flink wat improvisatie vermogen nodig door de artsen. De meest simpele medicatie en instrumenten ontbraken of waren stuk.  Een citaat uit het boek van KNO-arts Dick Kooper: ‘Eerst de microscoop maar gebruiksklaar maken. We vinden een tweede microscoop op de OK en van deze twee microscopen maken we één werkend exemplaar. De hoofdlamp repareren we met tape.’

Het dramatische verslag van zijn ervaringen heeft KNO-arts Kooper opgetekend in het boek Geknakt Haïti. Het boek kost 12,50 euro. De opbrengsten uit de verkoop van dit boek gaan naar de KNO-kliniek van het Institut Brenda Strafford in Haïti.