Nieuw online platform tinnitus: TENT

Twentse deskundigen hebben deze week de website gelanceerd van het Tinnitus Expertise Netwerk Twente, TENT. Een centrale plek met informatie over tinnitus.

Over tinnitus, of voor sommigen beter bekend als oorsuizen, is op internet veel informatie te vinden. Die informatie is niet altijd volledig of juist. Met het Tinnitus Expertise Netwerk Twente, oftewel TENT, willen de onderzoekers hier een einde aan maken. De deskundigen die in het Tinnitus Expertise Netwerk verenigd zijn, stellen dat tinnitusklachten met de juiste behandelingen aanzienlijk kunnen verminderen.

De Initiatiefnemers van TENT zijn het Pento Audiologisch Centrum Twente, verschillende ziekenhuizen, Praktijk voor Medische Psychologie en Fysiotherapiepraktijk Schmitz. Zij zorgen ervoor dat de zorg op elkaar is afgestemd, informatie uit de verschillende vakgebieden snel wordt gedeeld, multidisciplinair overleg tussen de partijen gemakkelijk mogelijk is en dat de kwaliteit van de zorg bij aangesloten partijen wordt gecontroleerd.