Evelien Dirks: ‘Rekenvaardigheden dove en slechthorende kinderen blijven achter’

‘Het is belangrijk dat ouders de vroege rekenvaardigheden van hun kinderen stimuleren. Vooral kinderen die doof of slechthorend zijn hebben hier moeite mee. Als je de rekenvaardigheden op jonge leeftijd ontwikkelt, is dat voorspellend voor schoolsucces in de toekomst.’

In deze nieuwe aflevering van Uitgehoord vertelt Evelien Dirks, senior onderzoeker bij NSDSK over haar onderzoeksproject ‘Ouders tellen mee’. Waarin de vroege rekenvaardigheden van dove en slechthorende peuters in kaart worden gebracht.


Over Uitgehoord

Wat is de visie van een professional op actuele ontwikkelingen in de hoorzorg, op het gebied van techniek of binnen wetenschappelijk onderzoek? Wie of wat inspireert deze persoon, wat zijn drijfveren en mijlpalen? Kortom, wat heeft hij of zij ons te vertellen? U ziet en hoort het in onze rubriek Uitgehoord.