Horen is een genot! Leven met een cochleair implantaat

Lydia Hagoort miste ongeveer vijf jaar geleden, op haar zoektocht over cochleaire implantatie, een boek met ervaringen en informatie hierover. Na haar implantatie ging ze de uitdaging aan en schreef er zelf één.

Het zoeken naar goede informatie en ervaringen inspireerde haar om dit boek te schrijven. Haar persoonlijke verhaal wordt aangevuld met feitelijke informatie over bijvoorbeeld de gevaren van de operatie, de CI-centra, de revalidatie. Omdat voor iedereen de CI-ervaringen anders zijn heeft Lydia nog een vijftal andere CI-gebruikers geïnterviewd nl: Marcelle, Vera, Agaath, Frank en Paul. Heel bijzonder is het interview met haar tante Agaath, nu 88 jaar, die al 24 jaar een implantaat heeft en indertijd een kastmodel processor kreeg. In die tijd was vergoeding nog niet vanzelfsprekend en haar operatie werd betaald uit de pot ‘ontwikkelingsgeneeskunde’. Inmiddels is de vergoeding van één CI geen probleem maar een tweede wel bij volwassenen, dat lees je in het verhaal van Vera, die nog studeert. Zij is in gesprek met de verzekeraar voor een tweede CI, hopelijk lukt dat.

Klik hier voor meer informatie over het boek en om te bestellen.